Ryanair pod istragom talijanskog regulatora zbog širenja svoje ponude

pixabay.com
Irski niskobudžetni prijevoznik, ilustracija Foto: Pixabay.com

Talijanski regulator objavio je u srijedu da je otvorio istragu protiv niskotarifnog prijevoznika Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantne pozicije na tržištu radi širenja na usluge hotelskog smještaja i najma automobila.

Ryanair je, pojašnjava Hina, najveći europski zračni prijevoznik i ima najveći udio u talijanskom tržištu.

Talijanski regulator sumnja da Ryanair iskorištava dominantan položaj “kako bi proširio svoju moć” i na druge sektore, uključujući hotelijerstvo i iznajmljivanje automobila, na štetu putničkih agencija.

Ryanair navodno putničkim agencijama ograničava mogućnost da na njegovoj web stranici kupuju avionske karte, te uz karte nude i smještaj i usluge prijevoza.

Irski prijevoznik nije odmah bio dostupan za komentar istrage.

U prosincu talijanski regulator otvorio je istragu protiv Ryanaira, Wizz Aira i easyJeta zbog sumnje da su namještali cijene letova na relaciji do Sicilije u vrijeme Božića.

Talijanska vlada u kolovozu je uredbom ograničila cijene avionskih karata za Siciliju i Sardiniju. U utorak uredba je “razvodnjena” amandmanom koji još nije odobren, nakon što su zrakoplovne tvrtke, uključujući i Ryanair, osporile njezinu usklađenost s propisima EU.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari