Ryanair u Zagrebu neizravno podržava više od tisuću radnih mjesta

pixabay.com
Irski niskobudžetni prijevoznik, ilustracija Foto: Pixabay.com

Ryanair će u zimskom redu letenja s 19 linija povezivati Zagreb s europskim odredištima od kojih je jedna nova i to za Kanare, pri čemu očekuje rast broja putnika u odnosu na lanjsku zimsku sezonu, rekao je u utorak na konferenciji za novinare komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness, a prenosi Hina.

Očekuje da bi idućih nekoliko godina Ryanair u Zagrebu operirao s pet-šest zrakoplova te mogao dosegnuti pet milijuna putnika na godinu.

McGuiness kaže da se promet nakon pandemije vraća te da će Ryanair tijekom zimskog reda letenja u Zagrebu imati tri zrakoplova.

Tvrdi da kompanija u Zagrebu neizravno podržava više od tisuću radnih mjesta, a 90 izravno (pilote, kabinsko osoblje, inženjere).

Iznio je da je kompanija u fiskalnoj godini od travnja prošle do kraja ožujka ove godine u i iz Zagreba prevezla 1,2 milijuna putnika ili 22 posto više nego u prethodnoj fiskalnoj godini, a sličan rast očekuje i u tekućoj.

Prva tri odredišta s kojima Ryanair povezuje Zagreb prema njegovim su riječima London Stansead, Bergamo i Dublin.

Osim planova za zimski red letenja za Zagreb s 19 linija, od kojih je nova za Kanare, McGuinness je najavio i povećanje broja letova na postojećim linijama za Basel, Dublin, Goteborg, Malagu, Maltu, Memmingen i Paris Beauvais.

Kako su ranije objavili iz kompanije, Ryanair je u tromjesečju do kraja lipnja ove godine ostvario dobit nakon oporezivanja gotovo četiri puta veću nego u istom lanjskom razdoblju, oko 663 milijuna eura, dok je prihod porastao 40 posto, na 2,6 milijardi eura, uz 42 posto višu prosječnu cijenu karata i 11 posto više prevezenih putnika.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari