Zbog nevremena u Europi Allianz ostao bez 1,3 milijarde eura

Pixabay.com
Novac, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Snažne oluje u Sloveniji, Austriji i Italiji smanjile su dobit njemačkog osiguravatelja Allianza u trećem tromjesečju, pokazalo je u petak poslovno izvješće.

Ukupno su posljedice prirodnih katastrofa Allianz stajale nešto manje od 1,3 milijarde eura, gotovo četiri puta više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, prenosi Hina.

Kompanija je zato zaključila treće tromjesečje s operativnom dobiti od 3,5 milijarde eura, manjom za 15 posto nego lani. Neto dobit smanjila se za 29 posto, na 2,13 milijardi eura.

Ukupni prihod, iskazan kroz ukupan obujam poslovanja, porastao je pak za 4,5 posto, na 36,5 milijardi eura. Kompanija je povećala prihod u ključnom poslovanju sa životnim, zdravstvenim osiguranjem i osiguranjem imovine, pokazuje poslovno izvješće.

Glavni izvršni direktor Oliver Bäte rekao je da će Allianz unatoč slabijem rezultatu u trećem tromjesečju ostvariti prognoziranu operativnu dobit u ovoj godini u rasponu od 13,2 milijarde do 15,2 milijarde eura.

U razdoblju od siječnja do rujna iznosila je 11 milijardi eura i bila je viša za 3,6 posto nego lani, zahvaljujući u prvom redu rezultatima u odjelu sa životnim i zdravstvenim osiguranjem.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari