Zagreb u 2023. posjetilo 1,3 milijuna turista, za petinu više nego godinu ranije

Foto: Pham Ngoc Anh/Pexels

Zagreb je u prosincu posjetilo gotovo 126.000 turista, koji su ostvarili 236.200 noćenja, što je najviše među svim hrvatskim odredištima u tom mjesecu, izvijestili su u petak iz Turističke zajednice grada Zagreba.

U usporedbi s istim mjesecom prošle godine, riječ je o 17 posto više turista, odnosno 10 posto više noćenja.

Uz domaće, prenosi Hina, u Zagreb su najviše dolazili turisti iz BiH, Slovenije, Austrije, Srbije i Njemačke.

U cijeloj 2023. u Zagreb je došlo 1,3 milijuna turista ili čak 21 posto više nego u 2022., a nešto više od 2,5 milijuna noćenja predstavlja porast od 13 posto, podaci su TZGZ-a.

Istaknuli su i da je na godišnjoj razini najviše turista dolazilo iz Njemačke, SAD-a, Italije, BiH i Srbije, dok su najviše noćenja ostvarili državljani SAD-a te Njemačke, Italije, Velike Britanije i BiH.

“Zagreb se u 2023. s brojem dolazaka turista pozicionirao na prvo mjesto u Hrvatskoj, i hvala njegovoj cijeloj turističkoj industriji na sjajnim rezultatima, kao i građanima na podršci i gostoprimstvu koje iskazuju turistima”, istaknula je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

Naglasila je pritom da je Zagreb cjelogodišnja turistička destinacija koja nastavlja razvijati specifične vrste turizma, kao što su kulturni, sportski, zdravstveni ili poslovni, čime diverzificira svoju ponudu.

15 Odgovora

  1. Pa ovo su baš lijepe vijesti! Ja sa se samo nadam da će turistička zajednica i dalje osmišljati program kako privući turiste, ali i domaće stanovništvo više uklopiti u to sve. I mi domaći bi htjeli više događaja u rodnom gradu. 🙂

  2. Po uzoru na Budimpeštu i Beč, isto bi i naš glavni grad trebao biti razvikana turistička destinacija. Lijepa vijest!

  3. Valjda im nije ni jedna cigla pala na glavu od ovih obnovljenih zgrada po centru poslije potresa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari