Zaba prelazi na Mastercard, klijentima stiže dva milijuna kartica

Pixabay.com
Mastercard, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Zagrebačka banka (Zaba) objavila je da njezin kartični portfelj “migrira” na Mastercard, pa će tako u sljedećim mjesecima oko dva milijuna novih debitnih kartica stići na adrese klijenata banke. Ugovor s Mastercardom sklopljen je na šest godina.

Zaba je dio UniCredit grupe, a na Mastercard će “migrirati” cijela ta grupacija, pa će tako u 12 zemalja biti izdano oko 20 milijuna novih debitnih kartica. Migracija korisnika privatnih kartica trajat će do prvog dijela 2025., dok će migracija korisnika poslovnih kartica početi u lipnju.

Za klijente je sve u potpunosti besplatno, pri čemu će se kartice moći aktivirati i putem bankomata, jednostavnim umetanjem kartice i unošenjem PIN-a, koji ostaje isti. Za aktivaciju kartica na raspolaganju klijentima je i m-zaba i e-zaba, a aktivacija će biti moguća i putem poziva na broj kontakt centra te dolaskom u poslovnicu Zabe. Kartice su napravljene od reciklirane plastike, a također su prilagođene slijepim i slabovidnim osobama, poručeno je iz Zabe.

Na prednjoj strani novih kartica nalazi se logo UniCredita dok se logo Zagrebačke banke nalaze na poleđini kartice.

Kartični portfelj UniCredita do sada je držala Visa, direktor Proizvoda i Usluga Zabe, Damir Krcivoj “migraciju” na Mastercard objašnjava davanjem određene dodatne vrijednosti klijentima, apostrofirajući sinergiju koja se postiže partnerstvom s Mastercardom.

Zaba od pandemije pa nadalje bilježi dvoznamenkasti rast volumena i broja transakcija po karticama. Također, klijenti banke sve se više fokusiraju na digitalno bankarstvo, što potvrđuju i troznamenkaste stope rasta u dijelu digitalizacije kartica“, rekao je Krcivoj.

Direktorica Mastercarda Hrvatska, Gea Kariž, najavila je da će korisnici novih kartica Zabe i UniCredita imati dostupne i brojne lokalne i globalne pogodnosti Mastercarda, koje će se moći koristiti kada većina portfelja “migrira”.

„Okončanjem “migracije”, tržišni udio Mastercarda u Hrvatskoj narast će na oko 46 posto. Prosječni Hrvat u prosjeku ima 2,5 kartice u novčaniku a nama je u interesu da koristi našu karticu“, rekla je Kariž.

Zagrebačka banka d.d.

Trg bana Josipa Jelačića 10, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
913.304.808,82 (2022)
Broj zaposlenih:
(2022)

13 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari