Vukovar u prvih šest mjeseci posjetilo 78 posto više gostiju nego lani

Foto: Boris Hamer/Pexels

U prvih šest mjeseci ove godine Vukovar je posjetilo 30.725 gostiju koji su ostvarili 46.679 noćenja, što je u broju gostiju porast od 78, a u noćenjima od 74 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine.

Hina piše kako je na konferenciji za novinare, održanoj u petak u gradskoj upravi, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić napomenula da ti podaci obuhvaćaju i posjete učenika koji u osmom razredu imaju obvezu provesti terensku nastavu iz povijesti u Vukovaru.

„Izuzmemo li kategoriju školskih ekskurzija, u Vukovaru je u prvoj polovici 2023. zabilježen rast od 24 posto u dolascima i 17 posto u noćenjima turista. Potražnja za smještajem rezultira i dalje pozitivnim trendom otvaranja smještajnih kapaciteta. Tako je do sada u ovoj godini otvoreno 13 novih privatnih apartmana, soba i kuća za odmor, pa trenutno raspolažemo s 1.099 ležajeva u 71 objektu“, kazala je Sekulić.

Navela je i kako je od 17. ožujka, kada je u Vukovaru pristao prvi putnički brod, do sada bilo 145 od predviđenih ovogodišnjih 341 pristajanja. Do kraja lipnja putničkim brodovima u Vukovar je doputovalo 18.796 turista, što je 63 posto ukupnih dolazaka te kategorije turista u grad na Dunavu.

Po podacima IQM Destination, projekta upravljanja destinacijom i mjerenja kvalitete usluga i proizvoda, na osnovu 3.353 recenzije zadovoljstvo boravkom u Vukovaru iskazalo je 89 od 100 posjetitelja, dok su najbolje ocijenjene atrakcije i muzeji (95/100).

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari