Gorski kotar: U šest mjeseci 16,8 posto više noćenja, očekuje se rekordna godina

Pixabay.com
Planinski turizam, ilustracija Foto: Pixabay.com

U Turističkoj zajednici Gorskog kotara ove godine očekuju rekordni turistički promet, jer je u prvih šest mjeseci na tom području boravilo 17,2 posto više turista te je ostvareno 16,8 posto više noćenja nego u istom razdoblju lanjske, rekordne godine, objavila je Hina.

Direktor Turističke zajednice Gorskog kotara Petar Hrg ocjenjuje da su rezultati u prvoj polovici godine vrhunski te je razvidno da će i ova godina biti rekordna. Ističe da je Gorski kotar strateški usmjeren na aktivni odmor, uz brojne atraktivne sportsko-rekreativne mogućnosti.

Trend rasta vidljiv je u domaćinstvima, najtraženiji je smještaj više kategorije, a više turista i noćenja u odnosu na prošlu, rekordnu godinu bilo je u svim goranskim gradovima i općinama.

Hrg ističe da stalno raste broj kapaciteta za smještaj i noćenje pa ih je sada 30,4 posto više u odnosu na 2019. godinu. Uz to, očekuje se 20 milijuna eura ulaganja u turističku infrastrukturu, u projekte koje su jedinice lokalne samouprave Gorskog kotara prijavile u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Prema recenzijama, posjetitelji su zadovoljni omjerom cijene i kvalitete, a hvale kvalitetu lokalne gastronomije, čistoću i gostoljubivost, rekao je Hrg. Smatra da Gorski kotar može izrasti u popularno turističko-planinsko odredište, udaljeno od mora 20-tak minuta vožnje.

2 Odgovora

  1. Ajde napokon da se turizam prebacuje malo i u kontinentalni dio. Svaka čast na turistističkoj sezoni ali treba misliti i na kontinentalce i na cjelogodišnji turizam.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari