Voda Romerquelle ispravna i sigurna, premijer Plenković smiruje situaciju

Foto: Pixabay.com

Novi rezultati analize uzoraka Coca Cole za koje se sumnja da izazivaju trovanje u četvrtak su dostavljeni državnom inspektoratu, odnosno sanitarnoj inspekciji.

Riječ je o uzorcima uzetima s aparata i iz maloprodajne trgovine u Zagrebu kojima je testirani pH-vrijednost, metali i metaloidi te aditivi i perklorati, a svi rezultati u skladu su s propisanim vrijednostima.

Nešto ranije objavljeno je i priopćenje Coca Cole koja je poručila da je njihova mineralna voda Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate 330 ml, serije s rokom trajanja do 31. ožujka 2024., sasvim ispravna i sigurna za konzumaciju, što je potvrdio i Državni inspektorat.

U Vladi je održan i sastanak oko zdravstvene situacije i problema oko trovanja u Hrvatskoj, sa relevantnim institucijama uključujući i Hrvatski zavod za Javno zdravstvo.

Premijer Andrej Planković, u uvodu sjednice Vlade, rekao je da se situacija pomno prati jer je riječ o zdravlju građana, ali da niti jedan slučaj, osim riječkog, na sreću nije dramatičan.

“Ogroman je interes javnosti, do sada od svih slučajeva, oko 34 koliko je posljednji podatak, samo jedan je sa težim posljedicama, i to u Rijeci i taj pacijent je zdravstveno zbrinut. Svi drugi slučajevi su pušteni kući, sve se analizira, i okolnosti i uzorci, ali za sada nema indicija da je i jedno zdravstveno stanje, osim ponavljam, pacijenta u Rijeci, posebno teško, i molimo sve da se smiri panika jer ne vidimo nikakav drugi razlog ugroze zdravlja stanovništva”, rekao je premijer.

Konstatirao je da su bolnički i zdravstveni sustav kao i državni inspektorat adekvatno reagirali i da su svi pacijenti zbrinuti na najadekvatniji način te očekuje da će i dalje sve institucije nastaviti raditi na otkrivanju svih okolnosti oko ovog slučaja.

Autori: Lejla Barić/Vedran Harča

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari