Vlada osigurala još 150 milijuna eura za otoke, nastavljaju se rekordna ulaganja

pixabay.com
Otok Rab Foto: Pixabay.com

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić kazao je u petak u Pagu da su ulaganja u otoke u proteklim godinama bila rekordna, a da će Vlada i nadležna ministarstva nastaviti snažno podupirati razvoj i život na otocima.

Erlić je, navodi Hina, u petak posjetio Grad Pag, gdje se susreo s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i njegovim suradnicima kako bi razgovarali o EU sredstvima koja su na raspolaganju za realizaciju projekata iz novog financijskog okvira za razdoblje 2021-2027.

Ministar je istaknuo da su EU fondovi važna poluga razvoja za Grad Pag, kao i za cijelu Hrvatsku. I dosad je, napominje, koristio sredstva EU fondova, uz realizaciju oko osam milijuna eura u mandatu ove Vlade, a riječ je o različitim investicijskim projektima – od energetske obnove srednje škole, pretovarne stanice, infrastrukturnih i drugih projekata.

Naglasio je i da je ovo važan trenutak jer se Hrvatska nalazi u fazi kada kreće cijeli niz natječaja iz EU fondova i važno je da se jedinice lokalne samouprave, gradovi, općine i županije, na vrijeme i kvalitetno pripreme.

Erlić je napomenuo i da su ulaganja u otoke u proteklim godinama rekordna, a Vlada i nadležna ministarstva nastavit će snažno podupirati razvoj i život na otocima.

“Zato smo razvili novi pristup, za koji nismo vidjeli da postoji još negdje na razini Europske unije, i uz pomoć EU fondova osigurali posebnu omotnicu sredstava samo za otoke. Radi se o 150 milijuna eura, od čega za otoke Zadarske županije ide 25 milijuna eura, isključivo za razvojne projekte u kontekstu zelenog, digitalnog i infrastrukture u koju se ulaže na otocima”, rekao je ministar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari