Uplift Meetup: Budućnost turizma je u kvaliteti

Val Grupa/PR
Uplift MeetUp, Šibenik, Foto: Val Grupa/PR

Budućnost turizma je u kvaliteti, a ne kvantiteti, poruka je sa susreta poduzetnika u Šibeniku koji je organizirao Uplift Meetup, kao dio jedinstvene edukacije namijenjene mikro, malim i srednjim poduzetnicima iz sektora turizma i uslužnih djelatnosti iz cijele Hrvatske. Edukacija se već treću godinu provodi u sklopu Mastercardovog projekta Uplift, uz podršku Sveučilišta Algebra, koja je zadužena za edukativni dio projekta.

“U Šibeniku smo u posljednjih 13 godina realizirali EU projekte u vrijednosti od 170 milijuna eura i svjedočili preokretu sumornih gospodarskih trendova, revitalizaciji grada i kulture, što je dalo novi optimizam stanovnicima i poduzetnicima”, rekao je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj grada Šibenika, u sklopu svog predavanja o transformaciji Šibenika kroz EU projekte.

U dosadašnje tri sezone projekta Uplift čak je 104 malih poduzetnika iz cijele Hrvatske dobilo priliku stjecati nova znanja i vještine na Uplift akademiji, a u trećoj sezoni je pokrenuta i Uplift akademija+ namijenjena dužnosnicima i službenicima u javnoj upravi.

“Od početka projekta Uplift naglašavamo da je promjenama potrebno pristupiti sveobuhvatno, o čemu god se radilo. U ovom slučaju riječ je o promjenama koje mali poduzetnici mogu donijeti svom poslovanju, lokalnoj zajednici kao i gospodarstvu u cjelini. Uplift Meetup je zaokružio na najbolji mogući način ono što projekt Uplift jest – spoj iskustva i znanja vrhunskih stručnjaka s entuzijazmom malih poduzetnika koji su spremni čuti i implementirati novosti koje im mogu pomoći stvarati poduzeća otporna na tržišne promjene”, poručila je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Val grupa
Igor Kundić, član uprave Algebre, Foto: Val grupa

Uplift je hrvatska platforma usmjerena razvoju poslovanja mikropoduzetnika te malih i srednjih poduzetnika (MMSP), a platformu je osmislio i realizirao Mastercard, partneri projekta su Algebra i Hrvatska gospodarska komora. U stvaranju sadržaja sudjeluju i uspješni poduzetnici te konzultanti i drugi partneri iz privatnog i javnog sektora, navedeno je u priopćenju.

Mogu sa sigurnošću reći da je drugi Uplift Meetup opet ispunio sva naša očekivanja. Dinamika koja se događa u tri dana je fantastična – oko 40 sudionika i otprilike 10 odličnih predavača koji su pokrili teme marketinga, turizma, financija i inovacija uz druženje i zabavu čine po meni odličnu formulu za uspješnu edukaciju”, kazao je Igor Kundić, član uprave Algebre.

Predavanja su na edukaciji u Šibeniku održali i Antonia Radić Brkan, zamjenica gradonačelnika Makarske, Morana Periša, voditeljice odjela za programsku produkciju Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, dr.sc. Maja Brkljačić, rukovoditeljica razvoja poslovanja Algebra LAB-a, izv.prof.dr.sc. Leo Mršić, prorektor za znanost i istraživanje Sveučilišta Algebra, Marina Mustać, Sveučilište Algebra, Vanja Šebek, Sveučilište Algebra te Dajana Brajčić Jurica, polaznica druge generacije Uplift akademije i menadžerica mini resorta Augusta Insula.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari