Uplift akademija+: Edukacija iz digitalne transformacije i održivih projekata

Val grupa/Press
Uplift akademija za dužnosnike i službenike, Foto: Val grupa/Press

Kroz projekt Uplift, Mastercard već tri sezone uspješno educira mikro, male i srednje poduzetnike dajući im znanja i iskustva koja su potrebna za njihovo održivije i prilagodljivije poslovanje.

Upravo zato pokrenuo je i novi program, Uplift akademiju+ koja je primarno usmjerena na edukaciju iz područja digitalne transformacije i pismenosti, zelene tranzicije i upravljanja podacima koja mogu unaprijediti javne usluge u lokalnim zajednicama. Uz ove segmente, program će pokrivati i dodatna područja kao što su umjetna inteligencija, održivi projekti, održive financije i slično, stoji u priopćenju Uplift projekta, dostavljenog našem portalu.

Uplift akademija+ uključivat će ukupno četiri dvodnevna termina (dinamikom jednom mjesečno), s osam sati edukacije svaki dan, počevši od siječnja do travnja 2024. godine, u prostorijama visokog učilišta Algebra.

„Visoko učilište Algebra već 25 godina aktivno promišlja mogućnosti primjene digitalnih tehnologija u raznim aspektima društva. Upravo na tim iskustvima izradili smo program edukacije usmjeren na to da praktično pokaže i pojasni digitalne mogućnosti za razvoj javnih usluga u lokalnim zajednicama, koje pripremaju vizije razvoja, a koje pak moraju uključiti i razvoj digitalnih usluga za poduzetnike i građane u sredinama u kojima žive i djeluju. Digitalna ekonomija ima snažno uporište u podacima koji se prikupljaju i obrađuju te otvara mogućnost za niz unapređenja koja u konačnici donose efikasnije, transparentnije i svrsishodnije usluge. Edukacija će omogućiti procjenu vlastite razine digitalne zrelosti, razumijevanje o mogućim smjerovima razvoja te procjenu vremena koje je potrebno do prvih rezultata, sve kao preduvjete održivosti“, ističe izvanredni profesor dr.sc. Leo Mršić iz Algebre.

Prijave za Uplift akademiju+ traju do 15. prosinca 2023. godine, a maksimalan broj polaznika je 20. Kriteriji za odabir kandidata su geografska zastupljenost kao i zastupljenost polaznika različitih jedinica lokalne samouprave, kvaliteta odgovora u prijavnom obrascu te doprinos lokalnoj zajednici.

„Naziv Uplift akademija+ u kontekstu edukacije za lokalne i regionalne dužnosnike i službenike simbolički odražava širenje utjecaja i dometa našeg originalnog projekta Uplift. Dok je Uplift akademija usredotočena na edukaciju mikro, malih i srednjih poduzetnika, primarno u sektorima turizma i ugostiteljstva, Uplift akademija+ predstavlja proširenje ciljane publike na one koji su u poziciji oblikovati uvjete u kojima poduzetnici posluju, odnosno na dužnosnike i službenike“, ističe Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Uplift Akademija+ teži i transformaciji hrvatske javne uprave, usmjeravajući fokus prema inovacijama, održivosti i digitalnoj transformaciji, elementima ključnim za postizanje prosperitetnog i održivog društva.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari