Uplift Hrvatska: Nova šansa za 32 hrvatska poduzetnika 

Val grupa/press
Uplift projekt u Hrvatskoj, Foto: Val grupa/press

Uplift je najveća hrvatska platforma usmjerena razvoju poslovanja mikropoduzetnika te malih i srednjih poduzetnika, na čijem radu, znanju i inovativnosti počiva većina hrvatskog gospodarstva, a u novom krugu edukacije, šansu za edukaciju dobila su 32 hrvatska poduzetnika.

Projekt je osmislio Mastercard, kao korak prema stvarnom utjecaju i aktivnom iskazivanju odgovornosti prema društvu. Partneri projekta su Algebra i Hrvatska gospodarska komora, a u stvaranju sadržaja sudjeluju i uspješni poduzetnici i konzultanti te drugi partneri iz privatnog i javnog sektora.

U sklopu projekta djeluje, kako je priopćeno, i Uplift akademija, koja je do sada educirala 72 poduzetnika iz cijele Hrvatske.

Od 6. studenog počinje treća sezona Uplift akademije namijenjene mikro, malim i srednjim poduzetnicima te će priliku za usavršavanje dobiti još 32 mikro, mala i srednja poduzetnika, od prijavljenih 179 poduzeća.

„I ove godine smo dobili vrlo veliki broj kvalitetnih prijava i teško je odabrati one najbolje među jednakima. Kada radite s najboljima uvijek si morate postaviti visoke ciljeve. U našem slučaju to znači uključiti vrhunske predavače, vrhunske mentore i sadržaj koji je ključne za daljnji razvoj naših Upliftera, što iz godine u godinu radimo“, istaknuo je Igor Kundić, član Uprave Algebre, u priopćenju dostavljenom za Financije.hr.

Val grupa/press
32 poduzetnika, treća generacija akademije Uplift, Foto: Val grupa/press

Ovogodišnji edukativni program trajat će do kraja ožujka 2023. godine i sastojat će se od deset modula: Leadership, Digitalna transformacija: Primjenom modernih tehnologija do poslovnog uspjeha, Design thinking u turizmu, Održivo upravljanje destinacijom, Održivi turizam, Ekonomija doživljaja – budućnost razvoja turizma, Platforme i poslovni modeli temeljeni na internetu stvari (IoT), Četvrta industrijska revolucija i industrija 4.0, Posvećenost rastu i rezultatima, Korisničko putovanje.

Stipendisti će ujedno raditi i u timovima pod vodstvom mentora razvijajući vlastiti projekt koji će na kraju programa prezentirati potencijalnim investitorima, a pobjednički tim očekuje i novčana nagrada.

U trećoj sezoni na Uplift akademiji novost je serijal „Iz prve ruke“. Riječ je o inspirativnim pričama pet uspješnih hrvatskih poduzetnika i brendova, koji će sa stipendistima podijeliti svoje autentične priče.

Iznimno smo sretni jer smo dobili vrhunske poduzetnike što smatramo jako važnim jer će podijeliti svoja iskustva, no smatram da je još važnije što se radi o ljudima koji svojim poduzetničkim pristupom i uspjehom inspiriraju druge kako bi jednoga dana ostvarili svoje snove“, kazao je Igor Kundić iz Algebre.

Format je koncipiran kao serija interaktivnih online predavanja gdje će predavači podijeliti svoja iskustva i vizije koje stoje iza njihovih uspjeha.

„Iz sezone u sezonu pokušavamo dati nešto novo cijelom projektu Uplift pa tako i programu Uplift akademije. Priče ljudi koji su zaista postigli poslovne uspjehe unatoč svim nedaćama mogu biti samo poticaj više svim našim novim stipendistima da ne trebaju odustati ni onda kad je najteže. Što se pak tiče samih stipendista, izuzetno me veseli što su jako zainteresirani za program, entuzijastični i što već sad imaju jasnu viziju kako im Uplift akademija može pomoći. Ono što me posebno raduje je činjenica da se velik dio novih stipendista prijavio na poticaj Upliftera prve i druge generacije što je nama najbolja potvrda da očito nešto radimo baš onako kako treba“, istaknula je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari