Krenula Uplift akademija+, predstavnici lokalne samouprave uče o umjetnoj inteligenciji

Foto: Promo

Kako umjetna inteligencija može pomoći u kreiranju rješenja u javnom sektoru i kako digitalna transformacija, zelena tranzicija i upravljanje podacima mogu unaprijediti javne usluge teme su Uplift akademije+ od kojima će se educirati lokalni dužnosnici i službenici.

Riječ je o programu koji je nastao u sklopu projekta Uplift, usredotočenog na edukaciju mikro, malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj.

Uplift akademija+, koju je pokrenuo Mastercard u suradnji s Algebrom, startala je 24. siječnja, a u priopćenju stoji da predstavlja proširenje ciljane publike na one koji su u poziciji oblikovati uvjete u kojima poduzetnici posluju, odnosno na predstavnike općina, gradova i županija.

Predavanja će se održavati od siječnja do travnja u Zagrebu, četvrtkom i petkom.

“Efikasna javna uprava jedna je od pretpostavki za razvoj društva u kojem živimo. Digitalnom transformacijom i alatima umjetne inteligencije moguće je povećati financijsku, ali i razvojnu održivost i učinkovitost javne uprave te osigurati veću prepoznatljivost rezultata uz istovremeno personalizirani pristup u lokalnim zajednicama, sve do individualnih potreba građana. Edukacijom iz područja primjene umjetne inteligencije krojenom prema potrebama zaposlenika javne uprave, želimo pružiti praktična, okolišno i financijski održiva i relevantna znanja za implementaciju naprednih rješenja polaznicima”, istaknuo je Leo Mršić iz Algebre.

“Uplift akademija+ omogućava dužnosnicima i službenicima da kreiraju povoljnu infrastrukturu i podržavajuće politike koje su ključne za realizaciju poduzetničkih inicijativa. U sinergiji, oba programa stvaraju ekosustav koji je povoljan za inovacije i održivi razvoj, potičući time ukupni ekonomski napredak”, dodala je.

Prvu generaciju polaznika Uplift akademije+ čini ukupno 15 predstavnika jedinica lokalne samouprave.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari