Umag stigao do milijunitog noćenja pet dana ranije nego lani

Foto: Barb Cerar/Pexels

Umag je ove godine milijunto turističko noćenje ostvario 9. srpnja što je pet dana ranije nego lani, izvijestili su iz Turističke zajednice Umag.

Od početka godine do 9. srpnja na području Umaga ostvareno je 249 tisuća dolazaka i milijun i 81 tisuća noćenja, što je za 11 posto više u dolascima i 13 posto više u noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani.

To svrstava Umag u top pet destinacija u Hrvatskoj po broju ostvarenih noćenja, prenosi Hina podatke tamošnje turističke zajednice navodeći kako je u hotelima ostvareno 15 posto više, a u kampovima 10 posto više noćenja. Privatni smještaj, pak, ostao je na razini noćenja ostvarenih prošle godine.

Iznimno veliki broj gostiju posjetio je Umag za vrijeme Sea Star Festivala, no i tijekom održavanja niza nogometnih turnira za mlađe kategorije Umag Trophy kao i rukometnog kampa.

“Iz godine u godinu trudimo se podizati kvalitetu ponude turistima, što uključuje brojne manifestacije koje privlače veliki broj turista u naš grad. Njima se nastoji utjecati ne samo na ljetne mjesece, već i dolaske tijekom prije i poslije sezone pa su tako i ovogodišnje manifestacije polučile rekordne rezultate”, izjavio je direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari