Toyota pojačava liniju električnih vozila u Europi na šest modela 

Pixabay.com
Toyota, Foto: Pixabay.com

Toyota je u ponedjeljak priopćila da će pojačati liniju baterijskih električnih vozila u Europi na šest modela do 2026. godine te očekuje da će takva vozila do tada činiti više od 20 posto prodaje novih automobila u regiji.

Najveći svjetski proizvođač automobila po prodaji priopćio je kako očekuje da će do 2026. u Europi na godinu prodavati više od 250.000 električnih vozila, budući da teži snažnom rastu na tržištu na kojem su ga odavno pretekli konkurenti, prenosi Hina.

Uz električnog vozilo koje tvrtka trenutno prodaje u Europi te sportsko terensko vozilo (SUV), koje je predstavila prošle godine, Toyota je predstavila dva nova koncepta za modele koje planira prodavati u regiji u nadolazećim godinama.

Jedan je konceptni model za mali električni SUV koji tvrtka planira plasirati u Europi 2024., a drugi je koncept za sportski crossover model čije je predstavljanje planirano za 2025., priopćila je Toyota.

Toyota cilja na globalnu prodaju od 1,5 milijuna EV do 2026. godine.

Prodaja potpuno električnih automobila u Europskoj uniji (EU) porasla je za više od pola u prvih 10 mjeseci ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazali su prošlomjesečni podaci Europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA).

Toyota je u razdoblju od 10 mjeseci, zaključno s listopadom, imala peti najveći ukupni tržišni udio u automobilima u EU te je bilježila tek blagi pad udjela u odnosu na prethodno godinu, na nešto ispod sedam posto, pokazali su podaci.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari