Toyota udvostručila dobit na 7,85 milijardi dolara

Foto: Denniz Futalan/Pexels

Japanski automobilski div Toyota izvijestio je u utorak kako je gotovo udvostručio dobit u prvom fiskalnom tromjesečju zahvaljujući poboljšanoj prodaji i slabijem jenu.

Hina piše da je u tromjesečnom razdoblju do kraja lipnja operativna dobit iznosila 1,12 bilijuna jena (7,85 milijardi dolara) i bila je za 94 posto veća nego u istom razdoblju lani.

Prihod im je poskočio 28 posto, na 10,5 bilijuna jena.

“Obujam prodaje bio je u svim regijama veći nego u istom prošlogodišnjem razdoblju zahvaljujući nastojanjima da se, u suradnji s dobavljačima, poboljša produktivnost”, rekla je kompanija pri objavi poslovnih rezultata.

U razdoblju od travnja do lipnja prodali su oko 2,53 milijuna automobila luksuznih marki Toyota i Lexus, za 8,4 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Udio hibrida i ostalih elektrificiranih vozila iznosio je oko 34 posto.

Ukupno su prodali 2,75 milijuna vozila, za 8,1 posto više nego u prvom tromjesečju poslovne godine.

U Sjevernoj Americi Toyotine rezultate poduprla je oslobođena potražnja nakon ukidanja pandemijskih ograničenja, poduprta oporavkom opskrbe čipovima.

U cijeloj fiskalnoj godini koja završava u ožujku 2024. kompanija i dalje očekuje dobit od tri bilijuna jena, budući da se uvjeti na tržištu nisu značanije promijenili u prethodna tri mjeseca, napominju.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari