Kineski električni automobili konkurentni na njemačkom tržištu

Foto: Unsplash.com/Andrew Roberts

Weller Group, jedan od najvećih njemačkih trgovaca automobilima sa sjedištem u Osnabrücku, priprema se za masovnu prodaju kineskih električnih automobila MG, kao odgovor na sve veću popularnost marke u zemlji, javlja Xinhua, prenosi njemački medij.

Grupacija će automobile prodavati preko svojih 35 trgovaca diljem Njemačke umjesto sadašnja četiri, objavio je poslovni časopis Wirtschaftswoche, a prenosi agencija Beta.

Burkhard Weller, upravni partner Weller grupe, rekao je kako suradnja s MG-om teče glatko. MG je izvorno bio britanska automobilska marka, a 2007. ga je kupio Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC).

Weller je primijetio da su kineske marke konkurentne jer nijedan drugi proizvođač automobila ne nudi električne automobile ispod 40.000 eura (43.000 američkih dolara). Zastupnik također namjerava prodavati još jednu kinesku marku automobila u gradovima u kojima su MG zastupstva već prisutna.

MG je među ostalim kineskim markama koje su ušle na njemačko tržište stekao uporište među kupcima. MG automobili sada su dostupni u oko 150 prodajnih mjesta u Njemačkoj.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari