TikTok će iduće godine postati najuspješnija mobilna aplikacija svih vremena

Foto: Cottonbro Studio/Pexels

Platforma za dijeljenje videa TikTok postala je prva aplikacija koja nije mobilna igra, a da je zaradila 10 milijardi dolara, pokazalo je novo izvješće koje prognozira da će postati i najuspješnija aplikacija ikad.

Ostale četiri aplikacije za koje je pružatelj podataka o aplikacijama data.ai utvrdio da su dosegle slične brojke su sve odreda igre: “Candy Crush Saga“ od Activision Blizzarda, Tencentov “Honor of Kings“, “Monster Strike“ od Mixija i Supercellov “Clash of Clans“.

Prema izvješću od ponedjeljka, “Candy Crush“ trenutno je s više od 12 milijardi dolara aplikacija s najvećom zaradom svih vremena.

Ukupni iznosi temelje se na prihodima ostvarenim od Google Playa i Appleove iOS App Store, a očekuje se da će TikTok biti čak i uspješniji od te popularne igre.

“TikTok će postati mobilna aplikacija s najvećom zaradom ikad — približava se brojci od 15 milijardi dolara u 2024. Potrošači troše više od 11 milijuna dolara dnevno dajući napojnice svojim omiljenim kreatorima sadržaja, čime će TikTok dovesti do statusa najunosnije mobilne aplikacije na svijetu “, istaknula je Lexi Sydow iz data.ai.

“TikTokeri su u aplikaciji spremni provesti 40-satni radni tjedan svaki mjesec do kraja 2024., što je porast od 22 posto u odnosu na ovu godinu”, dodala je.

Prihodi, pojašnjava Reuters, dolaze od kupnji TikTok-ovih “kovanica” unutar aplikacije, koji se mogu koristiti za kupovanje darova za influencere na platformi. Ovi darovi nagrađuju kreatore za njihov sadržaj i mogu se unovčiti, pri čemu TikTok zadržava 50 posto isplate.

Osim toga, ova video aplikacija kratkog formata ima i druge izvore prihoda, uključujući oglašavanje i e-trgovinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari