Vlasnik TikToka nudi otkup dionica od svojih zaposlenika za 160 dolara po komadu

Pixabay.com
Burza, ilustracija Foto: Pixabay.com

Kineski ByteDance, vlasnik aplikacije TikTok, nudi otkup dionica od svojih zaposlenika izvan SAD-a za 160 dolara po komadu, potvrdila je tvrtka u srijedu.

Cijena po jedinici ograničenih dionica u skladu je s ponudom koju je dala sadašnjim i bivšim zaposlenicima u SAD-u u listopadu.

Prema Reutersu, tvrtka namjerava kupiti dionice u vrijednosti od najmanje 300 milijuna dolara.

Vrijednost tvrtke procijenjena je na 223,5 milijardi dolara, oko 26 posto je niža od procjene koja je bila godinu dana ranije, navodi Reuters. Prošle je godine ByteDance procijenjen na 300 milijardi dolara u programu otkupa koji je ponuđen zaposlenicima izvan SAD-a.

Najnovija cijena od 160 dolara viša je od cijene od 155 dolara koja je bila postavljena u prethodnom otkupu u travnju.

Glasnogovornik ByteDancea potvrdio je plan otkupa dionica za zaposlenike izvan SAD-a, rekavši da je cilj pružiti mogućnosti likvidnosti za osoblje kroz takve programe. Tvrtka od 2017. godine nudi programe otkupa dva puta godišnje sadašnjem i bivšem osoblju koje ispunjava uvjete.

Otkup zaposlenicima omogućuje unovčavanje dionica bez čekanja da se tvrtka uvrsti na burzu. Inicijalna javna ponuda za ByteDance dugo se očekivala, ali tvrtka je od 2021. rekla da nema skore planove zbog pojačanog nadzora Pekinga nad kineskim tehnološkim divovima.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari