Stupila na snagu konvencija o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Egiptom

Pixabay.com
Egipat, Foto: Pixabay.com

Ministarstvo financija RH izvijestilo je da je stupila na snagu konvencija između Republike Hrvatske i Egipta o uklanjanju dvostrukog oporezivanja dohotka i imovine te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanju plaćanja poreza, a njezina primjena započinje od iduće godine.

Kako je navedeno u priopćenju, parlament Arapske Republike Egipta potvrdio je 25. veljače 2024. ovu konvenciju, koja je potpisana 26. rujna 2023. u Egiptu, prenosi Hina. Konvencija je stupila na snagu 1. ožujka 2024. te će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2025., čime će se omogućiti brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda.

Poboljšat će se i uvjeti za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga te će se povećati stupanj ukupne gospodarstvene aktivnosti za obje države, navode iz Ministarstva.

Ministarstvo financija izvijestilo je i da je od 26. veljače do 1. ožujka u Zagrebu održan i prvi krug pregovora za sklapanje Ugovora između Hrvatske i Australije o uklanjanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanja plaćanja poreza.

Izaslanstva obje države, navodi se u priopćenju, postigla su značajan napredak i izrazila spremnost te dobru volju da se ostala neriješena pitanja riješe kroz drugi krug pregovora u najkraćem mogućem roku.

Sklapanjem ovog ugovora postići će se brojne porezne olakšice za građane Hrvatske i Australije te će se olakšati poslovanje poduzećima i unaprijediti gospodarska suradnja država, a to će doprinijeti i stvaranju konkurentnog te atraktivnog okruženja za investicije i značajno povećati vanjskotrgovinsku razmjenu, navode iz Ministarstva financija.​

2 Odgovora

  1. Što nam Egipat može pružiti osim povoljnih mineralnih gnojiva i krumpira s kojim su prošle godine bile napunjene police u trgovačkim lancima? Osjećam se kao deva dok jedem taj egipatski krumpir.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari