Štrajk u Hollywoodu ide dalje, maratonski pregovori ipak nisu završili dogovorom

Foto: Ekaterina Belinskaya/Pexels

Scenaristi u štrajku i čelnici četiri velika holivudska studija završili su “maratonsku rundu” pregovora, koja je trajala više od deset sati, bez postizanja dogovora u četvrtak navečer, rekao je CNN-u dobro upućeni izvor koji je želio ostati anoniman.

Isti izvor naveo je kako je tijekom pregovora ostvaren napredak, ali još uvijek nije potpisan dogovor kojim bi se okončala dosad nezabilježena obustava rada u “tvornici zabave”.

Šef Warner Bros. Discoveryja David Zaslav, šef Disneyja Bob Iger, jedan od čelnika Netflixa Ted Sarandos te predsjednica studija NBC Universal Donna Langley nastavili su pregovore u srijedu sa sindikatom američkih scenarista.

Nakon sastanka, obje su strane izdale zajedničko priopćenje u kojem se navodi kako će se njihovi razgovori nastaviti sljedeći dan.

Činjenica da su dvije strane — koje su se povremeno obračunavale putem medija — izdale zajedničko priopćenje nagovijestila jeda bi dogovor mogao biti blizu. Do njega na sastanku u četvrtak ipak nije došlo.

Podsjetimo, štrajk scenarista započeo je još u svibnju kada su zatražili revalorizaciju primanja koja su u padu zbog streaminga, pri čemu žele dobiti i jamstva u vezi s umjetnom inteligencijom kako bi osigurali da ona neće početi pisati scenarije.

Sredinom srpnja, pridružio im se i sindikat američkih glumaca, što se nije dogodilo punih 60 godina.

3 Odgovora

  1. S obzirom na razvoj umjetne inteligencije nerealno je očekivati nekakva jamstva u vezi toga da umjetna inteligencija neće početi pisati scenarije. Kreativne industrije će biti na velikom udaru i ne znam da li se to može ikako regulirati.

  2. Osobno smatram da umjetna inteligencija nikada neće zamijeniti čovjeka u ovakvoj vrsti posla, baš zbog činjenice da ne može ništa osjećati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari