Čelnik Disneya ponovno pokrenuo glasine da ih kupuje Apple

Foto: Armand Valendez/Pexels

Bob Iger, izvršni direktor Disneya, ponovno je aktualizirao glasine o prodaji te kompanije tehnolološkom divu Appleu.

Daily Mail piše da je Iger na sastanku s dioničarima istaknuo kako tvrtka razmatra “različite strateške opcije” o tome što bi trebalo učiniti s televizijom ABC i kabelskim mrežama poput FX-a i National Geographica.

Nedavno je tijekom intervjua za CNBC naglasio da spomenuti TV kanali nisu ključni za Disney, što su insajderi protumačili kao njegov pokušaj da ponudu Appleu učini što atraktivnijom.

“Apple ne bi kupio tvrtku kakva trenutno postoji, ali kada vidite da Bob počinje odustajati od stvari, to se čini kao da se priprema za prodaju”, izjavio je anonimni, no dobro upućeni izvor iz američke industrije zabave.

Nagađanja o prodaji objašnjavaju se povijesnim vezama dvije kompanije – nakon prodaje Pixara Disneyju 2006. godine, suosnivač Applea Steve Jobs pridružio se Disneyjevom upravnom odboru kao njihov najveći pojedinačni dioničar sa sedam posto udjela.

Sam Iger je nedugo nakon Jobsove smrti ušao u upravu Applea koju je napustio 2019. godine zbog potencijalnog sukoba interesa. U to vrijeme govorio je kako bi se akvizicija vjerojatno dogodila da Jobs nije preminuo.

Dodajmo i da se Disneyjeva ukupna vrijednost procjenjuje na 158 milijardi dolara, što je bitno manje od 2,8 bilijuna dolara koliko vrijedi Apple.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari