Smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović, s njim razriješen i savjetnik Jurica Lovrinčević

Edvard Šušak/Hina
Davor Filipović, Foto: Edvard Šušak/Hina/Arhiv

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković potpisao je Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića.

Time ujedno Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra.

„Danas je održana 270. telefonska sjednica Vlade RH na kojoj je Jurica Lovrinčević razriješen svih dužnosti na koje ga je imenovala Vlada RH, a to su dužnosti člana Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske i dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je stavljena izvan snage Odluka o ovlasti za zastupanje Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije“, priopćeno je iz Vlade RH.

Smjena je uslijedila nakon što su mediji u Hrvatskoj objavili snimak u kojem je savjetnik sada već razrješenog ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, Jurica Lovrinčević, pokušao pritisnuti novinara Marina Vlahovića, kako bi on od direktora Mreže TV zatražio da se njemu osobno isplati polovica budžeta za oglašavanje državnih tvrtki.

“Nabroji mu sve firme koje kontroliram. Znači, JANAF, Fond za nuklearnu energiju, to ti je sve ispod mene. Zatim ovaj Fond za okoliš, Hrvatske vode. Osim Ministarstva i osim HAMAG-a, to sve ja kontroliram. Iz svih tih izvora ja mogu pustiti”, riječi su koje je tijekom razgovora s Vlahovićem izgovorio ministrov savjetnik Jurica Lovrinčević, prenose mediji.

Potpredsjednik Vlade RH, Branko Bačić komentirao je tvrdnje o iznudi državnog novca, ali je istaknuo da s tim nije detaljno upoznat. 

„Vidio sam samo naslov, a nisam uspio to pročitati. U svakom slučaju, treba vidjeti koliko su ti transkripti točni. Ako je sve točno, to je za svaku osudu i jasno je da je njegova karijera u Ministarstvu završena”, rekao je ministar Bačić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari