Ministar Filipović o radu tijekom Adventa i nedjeljom

Foto: Damir Senčar/Hina
Marijan Krpan, Davor Filipović, Luka Balen, Foto: Damir Senčar/Hina

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, odgovarajući na upit novinara oko rada obrtnika za blagdane i nedjelje tijekom Adventa, kazao je da su ostavili zakonsku mogućnost da čelnici jedinica lokalne i područne samouprave proglase sajmene dane.

“U zakonu smo ostavili mogućnost da čelnici jedinica lokalne i područne samouprave proglase sajmene dane, prema tome, na njima je da odluče hoće li ići u tom smjeru. U svakom slučaju, kada govorimo o obrtnicima u kontekstu Zakona o trgovini i reguliranja rada nedjeljom, mi smo to napravili kako bi nedjeljom naši ljudi što više vremena mogli provoditi s obitelji”, istaknuo je ministar Filipović.

“Obitelj je temelj hrvatskog društva, a u konačnici, više slobodnog vremena sa svojim najmilijima može se u perspektivi i pozitivno reflektirati na demografske izazove s kojima se susrećemo”, dodao je.

Novinari su pitali Filipovića o aferi gmail u HEP-u koju je najavio Most, međutim ministar je izjavio da nije upoznat s tom situacijom, prenosi Hina.

“Kada vidim o čemu se točno radi, onda ću moći to precizno komentirati. Moj odnos s gospodinom Franom Barbarićem je redovan, kao i s predsjednicima svih drugih uprava poduzeća u državnom vlasništvu”, rekao je Filipović.

Na temu smanjivanja stope PDV-a na 13 posto za ugostitelje, ministar Filipović je izbjegao odgovoriti, ističući da bi se njegov kolega ministar financija mogao naljutiti. Ipak, naglasio je važnost tema poput visine PDV-a i zahtjeva obrtnika i ugostitelja da se on snizi.

“Što i kako mijenjati, kakve stvari napraviti u budućnosti, to možemo čuti od naših gospodarstvenika i obrtnika. Zato sam došao ovdje čuti njihove poruke i prenijeti ih Vladi, da vidimo što još možemo učiniti da gospodarstvo i dalje raste u budućnosti, kao što raste sada”, rekao je Filipović.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari