Filipović: Trgovci pokazali razumijevanje, u okvirima mogućeg spustit će se cijene

Edvard Šušak/Hina
Davor Filipović, Foto: Edvard Šušak/Hina/Arhiv

“Treba uzeti u obzir da nisu svi trgovci isti, u okvirima onoga što se može napraviti vratit će se cijene. Svi su pokazali razumijevanje”, rekao je ministar gospodarstva Davor Filipović nakon sastanka s predstavnicima deset trgovačkih lanaca.

“Dio trgovaca danas mora napraviti kalkulacije i savjetovanja, pa će nam javiti tijekom dana kada mogu reagirati. Neki mogu reagirati već od petka”, rekao je i dodao da vjeruje kako će svi to napraviti.

“Ne bih govorio koliko njih je pristalo smanjiti cijene 300-njak proizvoda. Neki će vratiti cijene na prošlogodišnje za sve artikle, neki će vratiti za 90 posto”, napomenuo je Filipović i istaknuo da će s detaljima izaći sutra.

Razgovori su vođeni pojedinačno sa svakim od predstavnika trgovačkih lanaca, a glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško, koji se prvi sastao s ministrom, istaknuo je kako “vjeruje da će se postići dogovor i da će u naredna dva dana mjere biti donesene”.

“Razgovor je protekao u konstruktivnom tonu. Nije bilo zahtjeva ministra da vratimo cijene od 31.12., ali je bilo govora o tome što je sve na njih utjecalo i što je moguće učiniti da se neke od cijena smanje”, rekla je nakon razgovora s Filipovićem Daliborka Kranjčić iz KTC-a.

Direktor NTL-a i predsjednik HUP Udruge trgovine Martin Evačić potvrdio je, pak, da su trgovci spremni vratiti cijene nekih artikala na razinu na kojoj su bili 31. prosinca prošle godine.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari