Singapurski Shein proglašen najuspješnijim startupom desetljeća

Shein trgovina, Foto: Raysonho @ Open Grid Scheduler/Scalable Grid Engine/Wikimedia Commons

Singapurski Shein najuspješniji je startup u proteklih 10 godina prema The Startup Success Indexu koji su izradili programeri softvera Vention.

Činjenica da se ovaj internetski trgovac brzom modom nalazi na vrhu predstavlja prilično iznenađenje s obzirom da su iza sebe ostavili TikTok i OpenAI.

Najuspješniji startupi birani su na temelju vrijednosti, percepcije javnosti, rezultata rasta i broja zaposlenih.

Rezultati svake kategorije zatim su pretvoreni u ukupnu ocjenu od 100. Shein, koji ima više od 100.000 zaposlenih, rangiran je među prva tri u svakoj od kategorija te je postigao 87,12.

Također, njihova vrijednost procjenjuje se na 66 milijardi dolara, treću najveću od startupa koji su ušli u izbor.

Na drugom mjestu je vlasnik TikToka ByteDance s ocjenom 83,57. ByteDance ima najveću vrijednost među onima koji su navedeni od 225 milijardi dolara kao i najveći broj zaposlenika, njih 150.000.

OpenAI, koji stoji iza ChatGPT-a, dobio je ukupnu ocjenu 76,56 iako ima drugu najveću vrijednost od 80 milijardi dolara.

“Prve tri tvrtke, Shein, Bytedance i OpenAI, postigle su značajan uspjeh kao startupi, što je posljedica kombinacije inovativnih poslovnih modela, strateških partnerstava i vrhunske tehnologije”, pojasnio je Marc Karasu, direktor marketinga u Ventionu.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari