Radnici Varteksa prekinuli štrajk

Hina
Štrajk radnika Varteksa, Varaždin, Foto: Hina/Siniša Kalajdžija/Svibanj 2024.

Samostalni radnički sindikat Varteks, priopćio je kako je odlučio prekinuti štrajk radnika te tvrtke s jučerašnjim danom, a radnici su u srijedu nastavili s radom nakon što je zajamčena isplata neisplaćenih plaća svim radnicima iz fonda Agencije za osiguranje radničkih tražbina.

Na donošenje te odluke Sindikata pozitivno je djelovalo i postavljanje nove uprave Varteksa te dogovor s Upravom i dioničarima oko plana daljnjih aktivnosti Društva, ističe se u priopćenju Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).

Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka 6. svibnja bili su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak te su poručili da će štrajkati sve dok im se ne isplate plaće.

Također su rekli da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.

Podsjećamo, nakon što je Bošnjak dala neopozivu ostavku, Nadzorni odbor Varteksa izabrao je novog predsjednika.

Na sjednici Nadzornog odbora na funkciju člana Uprave Društva imenovan je Karlo Koprek iz Zagreba, na razdoblje od pet godina“, priopćeno je iz tvrtke financijskim institucijama, između ostalog i Zagrebačkoj burzi (ZSE), na kojoj su još uvijek izlistane dionice tvrtke.

Koprek je ekonomist koji je radio u tvrtki glavnog dioničara Stjepana Čajića, Stype, a radio je i u Infobipu, prvom hrvatskom ‘jednorogu’.

VARTEKS d. d.

Zagrebačka ulica 94, 42000, Varaždin, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
16.695.344,08 (2022)
Broj zaposlenih:
798 (2022)

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari