Posrnuli Varteks dobio novog šefa Uprave

Karlo Koprek, novi PU Varteksa, foto: LinkedIn

Nakon što je dosadašnja predsjednica Uprave dala neopozivu ostavku Nadzorni odbor Varteksa izabrao je novog predsjednika.

Na sjednici Nadzornog odbora na funkciju člana Uprave Društva imenovan je Karlo Koprek iz Zagreba, na razdoblje od 5 godina.“, priopćeno je iz tvrtke financijskim institucijama, između ostalog i Zagrebačkoj burzi (ZSE), na kojoj su još uvijek izlistane dionice tvrtke.

Koprek je ekonomist koji je radio u tvrtki glavnog dioničara Stjepana Čajića Stype, a radio je i u Infobipu, prvom hrvatskom ‘jednorogu’.

Podsjetimo, predsjednica Uprave Varteksa Jelena Bošnjak dala je neopozivu ostavku na svoju funkciju prošli tjedan nakon nove blokade računa. Radnici pak i dalje nastavljaju štrajk, unatoč obećanjima suvlasnika tvrtke Čajića – kako bi zaostale plaće za drugi i treći mjesec – mogli uskoro dobiti.

Državna pomoć radnicima

Početkom ovog tjedna ministar gospodarstva i održivog razvoja RH, Damir Habijan kao rješenje je spomenuo – osiguranje dijela plaća radnicima Varteksa preko Agencije za osiguranje radničkih tražbina te eventualno skraćivanje radnog vremena – kao mjere kojima država može pomoći radnicima.

„Prošli tjedan našao sam se s predstavnicima sindikata gdje sam objasnio koje su mogućnosti s obzirom na to da je, ponavljam, riječ o privatnoj firmi, privatnom trgovačkom društvu.“, izjavio je Habijan.

Naglasio je kako svi uključeni moraju biti svjesni zakonskih okvira i koliko država može pomoći radnicima privatne tvrtke te da je na Upravi Varteksa da podnese zahtjev prema Agenciji da radnici do kraja tjedna dobiju svoje plaće.

Na razini grupe 2023. godina završena je s gubitkom od 4,4 milijuna eura, čime je kompanija podebljala minus nakon što je u 2022. zabilježila gubitak od 2,8 milijuna eura. Poslovni prihodi Varteks grupe lani su dosegnuli 14,6 milijuna eura, što je za oko 2 milijuna ili 15 posto manje nego u 2022.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari