Suvlasnik Varteksa: Radnici mogu očekivati plaću idućeg tjedna

Hina
Štrajk radnika Varteksa, Varaždin, Foto: Hina/Siniša Kalajdžija/Svibanj 2024.

Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks drugoga su dana u štrajku zbog neisplate plaća za veljaču i ožujak. Melita Kliček, zamjenica predsjednika radničkog sindikata Varteksa, potvrdila je da radnici ne rade, da su strojevi ugašeni i čekaju da im se Uprava obrati.

Stjepan Čajić, suvlasnik tvrtke, izjavio je u središnjem Dnevniku HTV-a da bi radnici mogli plaće dobiti idućega tjedna. 

„Do sada je bilo i gorih situacija od ove sadašnje te da je bilo i većih kašnjenja plaća. Razumijem radnike i suosjećam s njima. Smatram da možda postoje i neki interesi kojima se potpiruje situacija“, rekao je Čajić.

Odgovarajući na pitanje misli li da je u pozadini borba za vrijedne nekretnine i zemljišta, rekao je kako između ostalog misli da je to točno.

„Bilo je nekih ideja, pa i inicijative da se cijeli kompleks proda“, rekao je Čajić i istaknuo kako misli ipak da to nije najbolja opcija za društvo.

Naglasio je da bi radnici plaće mogli dobiti idući tjedan. Govorio je i o prijedlogu, kojega su radnici nazvali podcjenjivački – da se radnicima da po 50 eura, a da onda ne idu u štrajk.

„To je bila odluka Uprave. Ne vidim da je to loše, kazao je i dodao da će plaća biti isplaćena neovisno o tome štrajkalo se ili ne. Ja osobno ne vidim kako će štrajk pomoći, osim možda da malo “kuri vatru”, pa da možda neki “lovci u mutnom” nešto pokušaju“, kazao je Čajić.

Istaknuo je da novac nije na računu, pa da se onda štrajkom može ubrzati isplata, već da se dogovaraju neki poslovi od kojih bi se trebao dobiti novac. Da se i dogovori prodaja neke nekretnine, kaže, novac neće biti sutradan.

„Varteks jedva isplaćuje radnike za vrijeme dok se radi, on si ne može priuštiti da se plaća za vrijeme dok se ne radi, za vrijeme dok se štrajka“, kazao je Čajić, naglasivši kako Varteks apsolutno ima perspektivu.

VARTEKS d. d.

Zagrebačka ulica 94, 42000, Varaždin, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
16.695.344,08 (2022)
Broj zaposlenih:
798 (2022)

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari