Radnici sva tri automobilska giganta ratificirali sporazum, štrajk konačno završen

automobili
Photo by Obi - @pixel7propix on Unsplash

Članovi sindikata United Auto Workers u Fordu i Stellantisu ratificirali su svoje ugovore o zapošljavanju, čime je višemjesečni štrajk u američkoj autoindustriji konačno završen.

Konačni rezultati, koje je u subotu objavio sindikat, pokazali su da je 69 posto članstva u svakoj od kompanija glasovalo za dogovor tijekom dvotjednog procesa ratifikacije.

Što se tiče radnika GM-a njih je samo 55 posto glasovalo za dogovor sličan onom koji su postigli Ford i Stellantis.

Štrajkaši u svim tvornicama i objektima Forda, Stellantisa i GM-a već su se vratili na posao prije nekoliko tjedana, kada su postignuti privremeni dogovori o novom ugovoru.

Unatoč tome što im je vodstvo sindikata poručilo da mogu nastaviti raditi, došlo je do značajnog protivljenja među nekim članovima. UAW tako izvještava da su radnici u više od desetak GM tvornica i pogona glasali protiv dogovora.

Protivljenje je bilo raštrkanije u Fordu i Stellantisu, ali je uključivalo radnike u Fordovoj tvornici kamiona u Kentuckyju u Louisvilleu, njegovoj najvećoj tvornici, dok su tri pogona u Stellantisu glasala protiv, uključujući tvornicu Jeepova u Toledu, Ohio, koja je bila jedna od prvih koja je stupila u štrajk 15. rujna.

Ipak, glasovi u tri američka sindikalna proizvođača automobila dovoljni su da prekinu svaku mogućnost novih štrajkova protiv proizvođača automobila iz Detroita.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari