Prosječna neto plaća u Zagrebu u godinu dana porasla za 10,4 posto

Novac, Foto: Pixabay/Pexels

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 1.317 eura, što je nominalni rast za 1,1 posto u odnosu na svibanj, te porast za 10,4 posto u odnosu na lipanj lani.

To pokazuju nedavno objavljeni podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje koje prenosi Hina.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za lipanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 1.150 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 167 eura.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za lipanj ove godine isplaćena je u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2.065 eura.

Najniža je plaća, pak, isplaćena u proizvodnja kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 727 eura.

Medijalna neto plaća za lipanj iznosila je 1.122 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj iznosila je 1.872 eura, što je nominalni rast za 1,2 posto u odnosu na svibanj te porast za 12,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari