Proglašena prirodna nepogoda za Bjelovarsko-bilogorsku županiju

pixabay.com
Nevrijeme, ilustracija Foto: Pixabay.com

Bjelovarsko-bilogorski župan, Marko Marušić, proglasio je prirodnu nepogodu zbog tuče i orkanskog vjetra koji su pogodili to područje. Nepogoda zbog tuče proglašena je na području Bjelovara i općina Severin, Šandrovac i Velika Pisanica, dok je na području grada Garešnice te općina Ivanska i Veliki Grđevac nepogoda proglašena i zbog olujnog i orkanskog vjetra.

Odluke je župan donio na zahtjev gradonačelnika i načelnika tih gradova i općina, te na prijedlog gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu štete od prirodnih nepogoda, izvijestila je Bjelovarsko-bilogorska županija.

Pretrpljenu štetu stanovnici trebaju prijaviti u roku od osam dana od dana proglašenja nepogode općinskim i gradskim povjerenstvima koja će podatke unijeti u Registar šteta te ih potom elektronskim putem dostaviti županijskom povjerenstvu.

Procjenu štete županijsko povjerenstvo dostavlja državnom povjerenstvu koje utvrđuje prijedlog o visini obeštećenja, a konačnu odluku donosi Vlada RH.

U dijelu Vukovarsko-Srijemske županije, također, štete od prošlotjednog olujnog nevremena nisu sanirane. U ovom dijelu Hrvatske na raščišćavanju je angažirana Hrvatska vojska. Prema podacima HEP-a, bez struje je oko 900 priključaka.

Samo trošak nužne sanacije, potrebne da bi korisnici što prije dobili struju na pogođenim područjima u Hrvatskoj, procijenjen je na 21 milijun eura, dok se može očekivati da trošak potpune sanacije bude veći.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari