Poznati njemački lanac robnih kuća u stečaju pronašao kupce

Robna kuća, ilustracija. Foto: Jimmy Liao/Pexels

Američki konzorcij na čelu s investicijskom tvrtkom NDRC Equity Partners i njemački biznismen Bernd Beetz planiraju kupiti lanac robnih kuća u stečaju Galeria Karstadt Kaufhoff, doznaju njemački mediji od upućenih izvora.

Vlasnik je lanca robnih kuća Signa Prime Selection, ogranak austrijske nekretninske grupe Signa koja je propala zbog podignutih kamatnih stopa i visokih troškova gradnje i cijena energije. Portfelj kompanije uključuje i nedovršeni Elbe Tower u Hamburgu i zgradu u kojoj se nalazi austrijski ustavni sud.

Vjerovnici Signa Primea prijavili su sanacijskom upravitelju Norbertu Abelu nepodmirena potraživanja od oko 12,8 milijardi eura, prema podacima od sredine ožujka, a on je priznao iznos od oko 5,9 milijardi eura.

Prema Abelovu prijedlogu, imovina bi trebala biti prodana u razdoblju od tri do pet godina kako bi se zaradilo na očekivanom rastu cijena nekretnina. Njemačka imovina Signa Primea nije stavljena pod izravnu kontrolu upravitelja iz poreznih razloga.

Njemački poslovni list Handelsblatt, piše Hina, izvijestio je da je stečajni upravitelj njemačkog lanca robnih kuća Stefan Denkhaus razgovarao s dva zainteresirana kupca i izvijestio vjerovnike da će Karstadt biti prodan američkom konzorciju NRDC-u i Beetzu.

Ugovor bi trebao biti potpisan u utorak, a stečajni upravitelj predstavit će kupca javnosti u srijedu, izvijestio je Handelsblatt. Odbor vjerovnika vjerojatno će dati konačno zeleno svjetlo u svibnju, navodi se u izvješću.

Karstadt bi tako, preko NRDC-a, trebao ponovo postati vlasništvo američkog investitora Richarda Bakera, nakon prodaje Signa grupi 2019. godine. Baker se specijalizirao za ulaganja u maloprodajne tvrtke i trenutno je vlasnik većinskog udjela u Hudson Bay Companyju (HBC) i and Saks Fifth Avenueu.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari