Potpisivanjem sporazuma uklonjene sve prepreke za izgradnju novog stadiona

Potpisivanje sporazuma o stadionu, Foto: Tomislav Pavlek/Hina

Potpisivanjem sporazuma između Vlade RH i Zagrebačke nadbiskupije te Grada Zagreba riješen je 27 godina star imovinsko-pravni spor za zemljište stadiona na Maksimiru, čime su osigurani preduvjeti za izgradnju novog nogometnog stadiona.

Sporazum su, piše Hina, potpisali nadbiskup Dražen Kutleša, premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Taj spor pokrenut je još 1997. godine, a sporazum je u prosincu usvojila i Gradska skupština Zagreba.

“Mi na ovih deset lokacija želimo graditi crkvene objekte. I sve ono što ide popratno, možda i vrtići i sve ono što će biti potrebno. Nadbiskupija je izvršila svoju obvezu, sad je obveza na Vladi i Zagrebu da ovo provedu. Zagreb mora u roku od dvije godine omogućiti gradnju ovih objekata koji su potrebni”, istaknuo je Kutleša.

“Vjerujem da se upravo zbog ovog spora nije išlo u gradnju novog, nego u rekonstrukciju, a to nikad nije dovršeno i stajalo je dosta novca. Ponosan sam što se ovo riješilo u mandatu ove gradske uprave, naravno, uz pomoć vlade i nadbiskupije. Dokazali smo da se mogu riješiti i najteži problemi. Hvala premijeru i nadbiskupu”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

“Sporazumom se definira odustajanje nadbiskupije od povrata maksimirskih nekretnina, a jedini vlasnik bit će Zagreb. Istovremeno, mi i vlada se obvezujemo da ćemo osigurati preduvjete za gradnju i rekonstrukciju 10 crkava i crkvenih prostora u Zagrebu”, dodao je Tomašević.

Plenković se prisjetio da je osamdesetih živio blizu stadiona, u vrijeme kad je Dinamo vodio Ćiro Blažević.

“Sjećam se tog huka”, kazao je i naglasio da hrvatski nogometaši nikad nisu dobili primjeren stadion te je zbog toga ovo povijesni dan.

11 Odgovora

  1. Ma tako je. Stadion nam treba. Nebitno kaj nemamo za penzije, zdravstvo, edukaciju, policiju, sudstvo. Bitno je da stadione gradimo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari