Grad Zagreb prodajom APIS IT-ja sanirao preostali dug prema državi

Hina/arhiv
Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba, Foto: Hina/Damir Senčar, srpanj 2023.

Grad Zagreb prodao je državi svoj udio u Agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT) za 37.779.000,00 eura, priopćila je u srijedu Gradska uprava istaknuvši da je time saniran dug prema državi.

Ovom transakcijom Grad Zagreb nakon dugo vremena više nema nikakvih dugovanja prema državi, nastalih slijedom pozajmica zbog COVID-19 i zagrebačkog potresa”, stoji u priopćenju iz grada koje prenosi Hina.

Vlada je već ranije za kupnju udjela u agenciji iz državnog proračuna osigurala više od 1,03 milijuna eura, dok je ostatkom iznosa pokriven dug Grada Zagreba prema državi koji je iznosio 36,7 milijuna eura.

Država je tako postala jedini vlasnik APIS IT-ja nakon što je, uz 51 posto koje već posjeduje, od Zagreba kupila i preostalih 49 posto.

Riječ je o IT tvrtki koja u suradnji sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva razvija Centar dijeljenih usluga kao državnu IT infrastrukturu, svojevrsni “državni oblak/cloud”.

Ugovor o kupoprodaji potpisali su gradonačelnik Tomislav Tomašević i ministar financija Marko Primorac, dodaje se u priopćenju.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari