Podravka ostvarila neto dobit od 23,5 milijuna eura u prvom tromjesečju 2024.

Hina/arhiv
Logo tvrtke Podravka, Foto: Hina/arhiv

Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.

Neto dobit segmenta prehrane porasla je gotovo dvostruko u odnosu na prva tri mjeseca 2023., za 95 posto i iznosila 14,5 milijuna eura. Neto dobit Podravkine farmaceutike porasla je za 9,1 posto i u prva tri mjeseca ove godine iznosila devet milijuna eura.

Operativna dobit grupe prije amortizacije (EBITDA) u prvom je tromjesečju dosegla 37,9 milijuna eura, što je 10,6 milijuna eura više nego u prva tri mjeseca 2023. godine.

U prva tri mjeseca ove godine Podravkini prihodi od prodaje iznosili su 191,8 milijuna eura, što je 15,9 milijuna eura odnosno 9,1 posto više u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine.

Tijekom prvog kvartala Podravka je, kako navode u tvrtki, realizirala investicije u iznosu od gotovo 25 milijuna eura, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani, prenosi Hina.

Prioriteti investicijskog ciklusa ostaju ulaganja u modernizaciju, uvođenje novih tehnologija i digitalizaciju, podizanje efikasnosti i energetske učinkovitosti te daljnje unapređenje uvjeta rada, kažu u Podravci. Završetak najveće investicije u sklopu strategije poslovanja, izgradnje logističko-distributivnog centra u Koprivnici ukupne vrijednosti od 48 milijuna eura, očekuju se u drugom dijelu godine.

“Ovako snažan rast prodajnih prihoda pokazuje da naša fokusiranost na jačanje prodaje, povećanje broja kupaca te profitabilnosti i prepoznatljivosti proizvodnog portfelja na izvoznim tržištima daje dobre i jasno vidljive rezultate koji se ogledaju i u rastu količina prodane robe te u rastu profitabilnosti”, izjavila je predsjednica Podravkine uprave Martina Dalić.

PODRAVKA prehrambena industrija, d.d.

Ulica Ante Starčevića 32, 48000, Koprivnica, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
331.125.165,57 (2022)
Broj zaposlenih:
3.258 (2022)

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari