Neuspješan debi Birkenstock dionica na američkom tržištu

Pixabay.com
Neuspješan debi Birckenstocka na Wall Street-u, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Dionice Birkenstocka završile su sa više od 12 posto ispod cijene inicijalne javne ponude (IPO) u neuspješnom debiju na Wall Streetu koji je signalizirao da ulagači ostaju oprezni u vezi s novim kotacijama.

Dionice 250 godina starog njemačkog proizvođača sandala, počele su s trgovanjem po 41 dolar, nakon inicijalne javne ponude od 46 dolara. Ta je ponuda prikupila 1,48 milijardi dolara, s cijenom u sredini naznačenog raspona od 44 do 49 dolara u utorak.

Dionice su zatvorene na 40,20 američkih dolara, što je pad od 12,61 posto.

Pad od 11 posto u odnosu na cijenu Birkenstockove IPO ponude u utorak, na početnu cijenu u srijedu, označava najgori debi tvrtke vrijedne više od milijardu dolara u gotovo dvije godine, prema podacima LSEG-a, prenosi Reuters.

Loši rezultati Birkenstocka dolaze tek nekoliko tjedana nakon visokoprofilnih tržišnih debija, i to dizajnera čipova Arm Holdings, aplikacije za dostavu namirnica Instacart i platforme za automatizaciju marketinga Klaviyo. Dionice tih kompanija uglavnom su pale od izlaska na burzu, što ukazuje na slabu potražnju investitora.

“Ovo pokazuje da procjene koje postavljaju (na) te tvrtke nemaju apsolutno nikakvog smisla, osobito kada ste na tržištu u padu kada je dostupno toliko mnogo drugih povoljnih prilika”, rekao je Thomas Hayes, predsjednik Great Hill Capitala, u New Yorku.

“Ako izdajete novi papir koji nitko ne bi platio za postojeće tvrtke, ono što ćete vidjeti jest da ćete nakon početnog iskakanja vidjeti pad”, dodao je Hayes.

4 Odgovora

  1. Planira li i Borovo izaći na burzu? Zna li se što? Vjerujem da su njihove borosane bolje od Birkenstock borosane.

    1. Perzonalno imam borovke i nosim ih kada idem u trgovinu. Jedno vrijeme sam koristio birkenštok. U suštini borosanke su mnogo udobnije i stopala su mi mnogo zahvalna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari