Nakon A1, i Telemach će od 1. kolovoza podići cijene

Foto: Pexels

Telekom Telemach Hrvatska će od 1. kolovoza primijeniti indeksnu klauzulu od 8,3 posto za povećanje iznosa mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, potvrdili su u srijedu na Hinin upit.

Riječ je o usklađenju cijena s godišnjom stopom inflacije temeljem indeksne klauzule, o čemu je Telemach, kao i drugi veliki telekomi, početkom ove godine obavijestio korisnike.

Od ove godine telekomi koji posluju u Hrvatskoj imaju mogućnost usklađenja cijena jednom godišnje s prosječnom godišnjom stopom inflacije.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS) prosječna godišnja stopa inflacije u 2022. bila je 10,8 posto, a Telemach će primijeniti postotno povećanje niže od toga, odnosno od 8,3 posto.

“Povećanje se odnosi na iznose mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom. Na ostale stavke računa, kao što su potrošnja minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade, rate za uređaje ne primjenjuje se indeksna klauzula, te navedene naknade ostaju neizmijenjene”, navode iz tog telekoma i na svojim web stranicama.

Korisnici sada više ne mogu raskinuti ugovor s tim telekomom za svoj paket bez naknade, jer su na to pravo imali početkom 2023. godine.

Kako će se novi iznosi mjesečnih naknada primjenjivati od 1. kolovoza, prvi račun s uvećanim iznosom stići će u rujnu.

Mjesec dana ranije, sličnu obavijest je korisnicima poslao i telekom A1 Hrvatska, koji će od 1. srpnja primijeniti tu klauzulu od 8,5 posto za povećanje mjesečne naknade tarifa, paketa i opcija i privatnim i poslovnim korisnicima za mobilne i fiksne usluge. Prvi račun s usklađenim iznosom korisnici A1 će primiti u kolovozu.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari