Najveći turoperator u EU očekuje dobru ljetnu sezonu unatoč višim cijenama

Freepik.com
Turisti, Foto: Freepik.com

Najveći europski turoperator TUI prognozira dobru potražnju u ljetnoj sezoni unatoč višim cijenama, nakon što je izvijestio o rezultatima iznad predviđanja u tradicionalno slabom zimskom razdoblju.

Blaže zimsko vrijeme motiviralo je dio putnika da u drugom tromjesečju uzmu rezervacije u posljednji tren, priopćio je TUI.

Putovanja su vrlo popularna. Vidimo trendove koji će dodatno ojačati i u budućnosti”, izjavio je TUI-jev izvršni direktor, Sebastian Ebel.

Turističke tvrtke se nadaju da će ljetna sezona 2024. godine nadmašiti razine prije pandemije unatoč gospodarskoj neizvjesnosti, kašnjenjima proizvođača u isporukama zrakoplova i sve višim cijenama goriva za avione.

Njemačka grupa koja je nedavno prebacila svoje dionice s londonske na frankfurtsku burzu, priopćila je da je do sada prodano 60 posto ljetnog programa što je na lanjskoj razini, dok su cijene u prosjeku porasle za četiri posto.

TUI je operativni gubitak u razdoblju siječanj-ožujak, prenosi Hina, smanjio na 189 milijuna eura.

Prihodi su u tom tromjesečju porasli za 16 posto i dosegnuli rekordnih 3,6 milijardi eura.

TUI, sa sjedištem u Hannoveru, koji upravlja odmorima, hotelima, krstarenjima i zračnim prijevoznikom, također je potvrdio svoje smjernice za 2024. o rastu prihoda za 10 posto i povećanju operativne dobiti za 25 posto.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari