Više od šest milijuna eura za projekte 155 turističkih zajednica diljem Hrvatske

HINA
Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice, Foto: Hina/HTZ

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (TV HTZ) odobrilo je više od šest milijuna eura bespovratnih sredstava za projekte udruženih te regionalnih turističkih zajednica na turistički nerazvijenom području i kontinentu.

Sredstva su odobrena za 155 projekata turističkih zajednica (TZ), na temelju provedenih javnih poziva, prenosi Hina. Od toga je 3,4 milijuna eura dodijeljeno regionalnim TZ-ovima na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu za 41 projekt, a nešto malo više od 2,9 milijuna eura za 114 projekata udruženih TZ-ova koje su zadovoljili sve uvjete natječaja.  

Turističko vijeće HTZ-a odobrilo je i suradnju s više od 30 organizatora vrhunskih događanja, izvijestili su iz HTZ-a, kao što su ATP turnir Plava laguna Croatia Open Umag, INmusic festival, Sea Star festival, Rabska fjera, Dubrovačke ljetne igre, Sinjska alka i druga.

“Dodjelom sredstava za udružene turističke zajednice, kao i za regionalne turističke zajednice na nedovoljno razvijenom području i kontinentu, pozitivno utječemo na disperziju turističkog prometa, produljenje sezone, poticanje turističke potrošnje, a time i na održivost hrvatskog turizma”, izjavio je direktor HTZ-a, Kristjan Staničić.

Ministrica turizma i sporta RH, Nikolina Brnjac, za dalji razvoj turizma važnim je označila razvoj kontinenta i nedovoljno razvijenih područja te poticanje na udruživanje turističkih zajednica kako bi sustav postao snažniji i otporniji.

“To pridonosi provedbi ciljeva turističke reforme, jer time potičemo razvoj turizma podjednako u svim dijelovima zemlje kao i jačanje kvalitete proizvoda i usluga. Zbog toga svake godine i povećavamo sredstva za tu namjenu, a ove smo godine osigurali rekordni iznos od deset milijuna eura za regionalne i lokalne turističke zajednice. Kvalitetu ponude potičemo i kroz sufinanciranje top događanja od obale do kontinenta”, rekla je ministrica Brnjac.

Ovo vijeće HTZ-a je odobrilo i oko 1,3 milijuna eura za marketinške suradnje s više od 30 organizatora top događanja u 2024.

TV HTZ-a je usvojilo i godišnje izvješće o izvršenju programa rada HTZ-a za 2023. te prateća financijska izvješća, prema kojima je HTZ u prošloj godini ostvarila ukupni prihod, koji uključuje i sredstava iz posebnih fondova, od gotovo 48 milijuna eura, koliko je bilo i planirano.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari