Linkedin razvio AI asistenta koji pomaže u traženju posla i otkriva sve o tvrtkama

Foto: Bastian Riccardi/Pexels

Poslovna društvena mreža Linkedin izradila je AI asistenta koji će uz pomoć umjetne inteligencije korisnicima olakšavati potragu za novim radnim mjestom, pripremati ih za razgovor s potencijalnim poslodavcima i otkrivati im sve što žele znati o određenoj tvrtki.

Business Insider piše kako je ovu informaciju otkrio Nima Owji, programer koji je skrenuo pozornost na sebe redovno otkrivajući ekskluzivne vijesti o novim aplikacijama i nadolazećim poboljšanjima istih.

Ovoga puta je na društvenim mrežama podijelio presliku Linkedinove stranice na kojoj se može vidjeti novi alat nazvan Linkedin Coach, a potom je i “iskopao” nekoliko podataka o mogućnostima koje će imati taj AI alat.

Tako će korisnici od Linkedin Coacha moći doznati sve o djelatnostima i prihodima tvrtke, kao i o njezinoj atmosferi i radnoj kulturi. Također, umjetna inteligencija skrenut će im pažnju na ono što se u ciljanoj kompaniji traži od zaposlenika i pomagati im da, ako je potrebno, svladaju i neke nove vještine.

Iz Linkedina su na ove najave odgovorili dosta neodređeno pa je njihova predstavnica Amanda Purvis istaknula samo da “stalno istražuju nove načine kako bi unaprijedili iskustvo naših članova”, ali i najavila da će više informacija podijeliti uskoro.

Inače, ta platforma već ima svog chatbota čije su najvažnije karakteristike otkrivanje i obavještavanje o oglasima za posao, što znači da nema bitne razlike između njega i onoga što inače nudi Linkedin.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari