Kraš ima novu predsjednicu uprave, Halamić podnio ostavku

Val Grupa/Kraš
Marijana Knežević Tudić, nova predsjednica Uprave Kraša, Foto: Kraš/Val Grupa

Marijana Knežević Tudić imenovana je na današnjoj sjednici Nadzornog odbora za novu predsjednicu Uprave Kraša, nakon što je dosadašnji predsjednik uprave, Allen Halamić podnio ostavku iz, kako je priopćeno iz tvrtke, osobnih razloga.

Knežević Tudić će novu funkciju preuzeti od 20. lipnja a na mjesto predsjednice Uprave Kraša dolazi s pozicije članice Uprave Kraša, na koju je imenovana 15. travnja ove godine.

Dugogodišnja je zaposlenica Kraša koja je svoju karijeru u ovoj konditorskoj tvrtki započela kao pripravnica, nakon završetka Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, 2000. godine. Tijekom godina, stekla je iskustvo radeći u različitim odjelima uključujući proizvodnju, marketing i prodaju te nabavu.

„Ovo imenovanje smatram velikim profesionalnim i privatnim priznanjem. Kraš je jedan od ključnih stupova konditorske industrije u regiji i dobro prepoznatljiva tvrtka na domaćem, ali i međunarodnom tržištu. Osim dosadašnjih ciljeva, održavanja uspješnog poslovanja i kontinuiranog jačanja pozicije tržišnog lidera u konditorskoj industriji, značajan fokus bit će usmjeren na modernizaciju proizvodnih procesa, inovacije i  unapređenje znanja i uvjeta rada zaposlenika. Unatoč izazovnim vremenima, posebice uz dinamične okolnosti poput rekordne cijene rasta kakaovca, vjerujem u našu sposobnost da ih zajednički prevladamo te održimo stabilnost poslovanja i od Kraša stvorimo kompaniju otporniju na izazove, koja ide u korak s globalnim razvojnim strategijama i koja će biti na zadovoljstvo i ponos svima nama važnih dionika – potrošača, zaposlenika, dioničara, poslovnih partnera i zajednice u kojoj djelujemo“, izjavila je Marijana Knežević Tudić.

Podsjećamo, ovo je četvrta promjena u Upravi Kraša, od kraja prošle godine, kada je u prosincu 2023. godine, Damir Bulić, podnio ostavku a razlozi nisu precizirani. Za novog člana Uprave Kraša od početka siječnja imenovan je Filip Mutić.

Početkom 2023. godine, Nadzorni odbor Kraša imenovao je novog predsjednika Uprave Kraša, Allena Halamića, koji je na ovu dužnost stupio 1. travnja 2023. godine a sredinom te iste godine, jedan od većinskih vlasnika Kraša, Ivica Pivac, je preminuo.

Iz tvrtke je navedeno i da Halamić ostaje dio Kraš grupacije te će obnašati funkciju savjetnika Uprave.

KRAŠ d.d.

Ravnice 48, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
142.541.850,82 (2022)
Broj zaposlenih:
1.785 (2022)

15 Odgovora

  1. Ako je ona zaslužna za čokoladne napolitanke s kokosom onda mislim da je Kraš napravio dobar potez.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari