Promjene u Upravi Kraša

Val Grupa/Press
Kraš, Zagreb Foto: Val grupa/Press

Nakon 24 godine provedene u najvećoj hrvatskoj konditorskoj kompaniji, od kojih je gotovo deset godina bio predsjednik Uprave, Damir Bulić, član uprave Kraša, na sjednici Nadzornog odbora podnio je ostavku. Dužnost člana uprave obnašat će do kraja ove godine.

„Kad negdje provedeš gotovo četvrt stoljeća, iza sebe nikad ne ostavljaš samo posao. Kraš je važan dio mog života, zajedno smo rasli i razvijali se. Ovdje sam upoznao brojne divne kolege, nakon toliko poslovnih izazova i uspjeha usudio bih se reći da smo srasli u jednu obitelj i iznimno sam ponosan što sam imao prilike biti dio te slatke priče. Svima njima želim reći od srca hvala, mene čekaju neki novi izazovi, a siguran sam da Kraš, njegove zaposlenike, poslovne partnere i potrošače čekaju godine i godine stvaranja novih slatkih uspomena“, izjavio je Damir Bulić, u priopćenju.

Zoran Parać, predsjednik Nadzornog odbora Kraša, u pisanoj izjavi se zahvalio Buliću na dosadašnjem angažmanu te poželio uspjeh u daljem radu.

Razlozi ostavke u priopćenju koje je dostavljeno medijima nisu dodatno precizirani.

Podsjećamo, početkom godine, Nadzorni odbor Kraša imenovao je novog predsjednika Uprave Kraša, Allena Halamića, koji je na ovu dužnost stupio 1. travnja. Sredinom godine, jedan od većinskih vlasnika Kraša, Ivica Pivac, je preminuo.

Tvornica Kraš osnovana je 1911. godine a u grupaciji posluje pet tvornica – tri u Zagrebu, jedna u Osijeku te Mira u Prijedoru (BiH), u kojima je zaposleno gotovo 2.000 radnika.

Više od polovice ukupne proizvodnje plasira na domaće tržište, dok ostatak izvozi na brojna inozemna tržišta, uključujući države u okruženju, Zapadnu Europu te prekomorska tržišta Australije, Kanade i SAD-a, kao i pojedinih azijskih i afričkih zemalja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari