Dobit Kraš grupe u trećem tromjesečju 7,2 milijuna eura

Val Grupa/Press
Kraš, Zagreb Foto: Val grupa/Press

Nerevidirani rezultati poslovanja Kraš grupe u trećem tromjesečju 2023. godine potvrđuju nastavak stabilnog poslovanja, a konsolidirani ukupni prihodi u razdoblju od siječnja do rujna 2023. godine, iznose 125 milijuna eura, što je za 15,5 milijuna eura, odnosno 14,2 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok su ukupni konsolidirani rashodi ostvareni u iznosu od 117,8 milijuna eura i veći su od prošlogodišnjih za 13,7 posto, priopćeno je iz Kraš Grupe.

Nakon pokrića ukupnih rashoda poslovanja na kraju trećeg kvartala, ostvarena je dobit prije oporezivanja u iznosu od 7,2 milijuna eura, s rastom od 23,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

“Tijekom prva tri kvartala 2023. godine, Kraš grupa imala je snažan fokus aktivnosti na optimizaciji internih resursa i racionalizaciji svih segmenata rashoda što je rezultiralo i nižom stopom rasta rashoda u odnosu na prihode i većom dobiti. Promatrajući ishode u tom kontekstu, uspjeli smo zadržati stabilnost poslovanja i očuvati profitabilnost. Ovakvi rezultati prikaz su nastojanja, truda i zalaganja svih zaposlenika i ostalih dionika važnih za poslovanje Kraš grupe, a u narednom razdoblju ostajemo usmjereni na daljnje unaprjeđenje svih poslovnih segmenata”, kazao je predsjednik Uprave Kraš grupe Allen Halamić.

Val Grupa/Press
Proizvodnja keksa “Domaćica”, Foto: Val grupa/Press

Iskazana neto dobit Kraš grupe na kraju trećeg kvartala 2023. iznosi 5,87 milijuna eura, što je za 998 tisuća eura, odnosno 20,45 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prema nerevidiranim rezultatima EBITDA iznosi 13,45 milijuna eura, dok EBITDA marža iznosi 10,8 posto.

Ukupan obujam prodaje konditorskih proizvoda iznosi 26.867 tona. Zahvaljujući dobroj turističkoj sezoni, ostvaren je količinski rast prodaje na domaćem tržištu, priopćeno je iz Kraš grupe, dok je na izvoznim tržištima ostvarena nešto niža količinska prodaja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Na domaćem tržištu ostvarena je veća količinska prodaja u odnosu na prethodnu godinu za 0,6 posto, dok je na izvoznim tržištima ostvarena niža količinska prodaja u odnosu na prethodnu godinu od 3,2 posto, priopćeno je iz Kraš grupe. 

4 Odgovora

  1. Pa ja osobno pojedem 3 kutije “Domaćice” tjedno. Mogu reć da sam jedan od bitnijih faktora u njihovim prihodima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari