Poslovni prihodi Valamara u prvih devet mjeseci porasli za 13 posto

Foto: Promo

Valamar u ovoj godini očekuje ostvariti između 374 i 378 milijuna eura poslovnih prihoda, odnosno godišnji rast prihoda od 15 do 16 posto, stoji u priopćenju tvrtke objavljenom u utorak.

Očekuje se, navode, sporiji rast operativne dobiti, između četiri i šest posto na razinu od 107 do 109 milijuna eura zbog iznimno visoke inflacije u dobavnom lancu te oko 20 milijuna eura dodatnih ulaganja u primanja i nagrađivanje djelatnika.

U prvih devet mjeseci ostvaren je rast poslovnih prihoda od 13 posto uz povećanje prosječne cijene za 14,2 posto. Najbolje rezultate zabilježili su premium proizvodi i usluge te kamping segment.

U predsezoni odnosno prvih šest mjeseci godine ostvaren je rast poslovnih prihoda od 17 posto u odnosu na isti period lani, i to posebno u sjevernim destinacijama.

Valamar je uspješno realizirao investicije za sezonu 2022./2023. u ukupnom iznosu od 58 milijuna eura, od čega se najveće ulaganje od 32 milijuna eura odnosi na destinaciju Dubrovnik. Finalizirana je i investicija u Istra Premium Camping Resort 5* u Funtani, održivi proizvod visoke dodane vrijednosti kako za Valamar, tako i za lokalnu zajednicu.

Foto: Promo

U kamp Istru je u proteklih sedam godina uložio 81 milijun eura, što uključuje i sedam milijuna eura ulaganja u javnu turističku infrastrukturu, uređenje plaža, šetnica, cesta, igrališta i ostalih sadržaja koji su otvoreni za korištenje lokalnoj zajednici.

Ponovno je pokrenuta investicija u izgradnju hotela Pical, započeta 2019. godine i obustavljena 2020. zbog pandemije.

Početkom prosinca otvaraju obnovljeni i rebrendirani Obertauern [PLACES] hotel, postavljajući ga kao treći u nizu [PLACES] hotela. Na taj način Valamar zaokružuje svoju prisutnost u austrijskom Obertauernu s tri jedinstvena hotela pod tri različita brenda.

Riječ je o projektu izgradnje luksuznog cjelogodišnjeg ljetovališta s pet zvjezdica vrijednog ukupno 130 milijuna eura, najvećeg pojedinačnog ulaganja u hrvatski turizam čime će zona Pical u Poreču postati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj.

Uz to, Valamar je za sezonu 2023. uložio dodatnih 20 milijuna eura u primanja djelatnika, povećanja plaća, nagrade, edukacije i programe koji su usmjereni na povećanje kvalitete života djelatnika u destinaciji.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari