Jedna od najvećih banaka za financiranje zrakoplovstva se povlači iz poslovanja: Deutsche Bank kupuje portfelj od 1,67 milijardi eura

Foto: Ulrich Reinecke, NORD/LB

Njemačka Deutsche Bank kupuje portfelj zajmova za zrakoplovstvo od NordLB-a vrijedan 1,67 milijardi eura po neobjavljenoj cijeni, objavile su banke u ponedjeljak.

Najveći njemački zajmodavac pobijedio je u procesu nadmetanja za zajmove, pobijedivši brojne domaće i međunarodne strane, priopćio je NordLB.

Deutsche Bank je rekao da su zajmovi namijenjeni nizu iznajmljivača i zrakoplovnih kompanija, a osigurani su komercijalnim putničkim zrakoplovima. Zajmovi će se postupno prenositi na Deutsche od kraja lipnja.

NordLB se nastoji izvući iz poslovanja s kreditima za zrakoplovstvo, prenosi Reuters, ali i dalje drži portfelj od 1,1 milijarde eura. Razlozi za ovu promjenu nisu precizirani.

Ova banka već je 40 godina jedna od vodećih banaka za financiranje zrakoplova u svijetu s dobro diverzificiranim portfeljem zrakoplova i motora.

Sa specijalističkim timovima u Hannoveru, Londonu, New Yorku i Singapuru, uspostavili su globalnu mrežu koja omogućuje razvoj rješenja financiranja po mjeri na temelju specifičnih zahtjeva klijenata, navedeno je u objavi na službenoj stranici NordLB banke.

Fokus banke je na modernim i štedljivim tipovima zrakoplova koji potiču održive i ekonomične oblike zračnog prometa. Samo u 2023. godini, NordLB osigurao je dva financijska najma za Condor i Icelandair te revolving kreditnu liniju za SES.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari