HUP za članove organizira besplatne edukacije o umjetnoj inteligenciji i blockchainu

HUP radionice (Foto: Press)

HUP-udruga poslodavaca u obrazovanju pokrenula je projekt besplatnih edukacija za sve članove HUP-a i njihove zaposlenike. U sklopu projekta bit će organizirano više od 50 edukativnih radionica diljem Hrvatske čija je ukupna vrijednost oko 150.000 eura, a vodit će ih obrazovne ustanove i tvrtke koje su članice HUP-a.

Projekt se odvija u sklopu Europske godine vještina, s ciljem promocije znanja kao ključnog resursa za unapređenje gospodarskog okruženja u Hrvatskoj.

Europska godina vještina nastoji potaknuti i ubrzati postizanje socijalnih ciljeva Europske unije do 2030. godine prema kojima bi se najmanje 60 posto odraslih svake godine trebalo osposobljavati i najmanje 78 posto biti zaposleno.

Ta će inicijativa pridonijeti i postizanju ciljeva Digitalnog kompasa do 2030. od najmanje 80 posto odraslih osoba s osnovnim digitalnim vještinama u EU i 20 milijuna zaposlenih stručnjaka za informacijsko-komunikacijske tehnologije.

“Disbalans u potražnji i ponudi na tržištu rada svake je godine sve više izražen. Trenutno više od tri četvrtine poduzeća u Europskoj uniji ima poteškoće u pronalaženju radnika s potrebnim vještinama, a samo 37 posto odraslih redovito pohađa osposobljavanje. Upravo smo zato stvorili platformu koja će potaknuti razmjenu iskustava, umrežavanje te kontinuirano učenje i razvoj vještina”, izjavila je Jasminka Martinović, direktorica HUP-Udruge poslodavaca u obrazovanju.

Polaznici će imati priliku naučiti više o radu s alatima umjetne inteligencije, kibernetičkoj sigurnosti, blokchain tehnologiji te digitalnom marketingu, sve s ciljem da postanu kompetitivniji na tržištu rada.

Osim tema povezanih s informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, članovi HUP-a i njihovi zaposlenici učit će o “mekim vještinama” kao što su upravljanje stresom i emocijama, inkluzivnom leadershipu te employer brendingu, sve redom važnim čimbenicima u današnjem radnom okruženju.

5 Odgovora

  1. Kako je pocelo ubrzo nam prirodna inteligencija nece nista ni znaciti kada se okrecemo sve vise umjetnoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari