HTZ promovira Hrvatsku na nogometnom prvenstvu u Njemačkoj

Hina/Epa
Nogometni turnir UEFA EURO 2024. održat će se u Njemačkoj, Foto: Hina/Epa/Christopher Neundorf

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) će uoči prve utakmice hrvatske reprezentacije na europskom prvenstvu u nogometu u njemačkom gradu Neuruppinu, gdje je smještena hrvatska reprezentacija, 14. lipnja otvoriti izložbu fotografija “Doživi Hrvatsku” i mali hrvatski sajam, najavili su iz HTZ-a.

Tim aktivnostima će HTZ tijekom eura promovirati Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju.

Cilj je njemačkim građanima i njihovim gostima predstaviti prirodne ljepote naše zemlje i istaknuti hrvatske velikane koji su svojim djelovanjem te inovacijama pridonijeli hrvatskoj i svjetskoj povijesti, ističe HTZ.

Izložba će prikazati hrvatske krajolike, turističke atrakcije i nogometaše. Uzvanike će pozdraviti direktor HTZ-a Kristjan Staničić, veleposlanik RH u Njemačkoj Gordan Bakota i gradonačelnik Neuruppina Nico Ruhle.

Istog dana na gradskom trgu predviđeno je službeno otvorenje posebnog promotivnog događanja – malog hrvatskog sajma na kojemu će se 14. i 15. lipnja predstaviti obalne turističke regije, prenosi Hina. Uzvanici i posjetitelji moći će kušati hrvatska vina i jela uz popratni zabavno-glazbeni sadržaj.

Tamo će se okupljenima, kako najavljuju iz HTZ-a, obratiti ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

U sklopu predstavljanju Hrvatske u tom njemačkom gradu bit će postavljene i skulpture hrvatskih velikana – Nikole Tesle, Marca Pola, Dražena Petrovića, Ivana Meštrovića, Ruđera Boškovića i Slavoljuba Penkale.

14 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari