HTZ u prošloj godini ostvario 47,8 milijuna eura prihoda

Freepik.com
Foto: Freepik.com/Ilustracija

Skupština Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u četvrtak je usvojila Godišnje izvješće o izvršenju programa rada za 2023. i prateća financijska izvješća, prema kojima je HTZ lani ostvario ukupno 47,86 milijuna eura prihoda, što je realizacija od 100,1 posto u odnosu na planirano.

Prošlu 2023. obilježio je visoki porast potražnje za putovanjima na ključnim tržištima u odnosu na prethodne panedmijske godine, kao i tržišni oporavak. Međutim, svi turistički akteri su se na globalnoj razini susreli i sa određenim izazovima poput visokih stopa inflacije i relativnog smanjenja kupovne moći stanovnika, što je zasigurno u određenoj mjeri utjecalo i na donošenje odluka o putovanjima. Hrvatska je i u takvim okolnostima ostvarila odlične rezultate u turizmu”, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Za 2024. je kazao da dosadašnji rezultati turističkog prometa i najave za glavni dio sezone pokazuju da je pred hrvatskim turizmom još jedna uspješna turistička godina.

Po podacima HTZ-a, do sada je ove godine u Hrvatskoj boravilo 2,3 milijuna turista, koji su ostvarili 6,3 milijuna noćenja, što je za šest odnosno tri posto više nego u istom razdoblju lani.

Najviše noćenja ostvarili su domaći turisti te oni iz Njemačke, Slovenije, Austrije, BiH, Italije i Velike Britanije, a gledano prema destinacijama, najviše je noćenja bilo u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Rovinju, Poreču i Zadru.

Skupština HTZ-a, piše Hina, usvojila je i izvješće o radu Turističkog vijeća HTZ-a za 2023.,navodi se još u priopćenju.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari