Hrvatski Dalekovod dobio posao u Švedskoj vrijedan više od 40 milijuna eura

Pixabay.com
Dalekovod, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Hrvatska tvrtka Dalekovod d.d. dobila je posao izgradnje novog dalekovoda u Švedskoj, ukupne dužine 43 kilometra, vrijednog više od 40 milijuna eura, izvijestili su iz te kompanije.

Svenska kraftnät, švedska nacionalna kompanija za prijenos električne energije poslala je, nakon evaluacijskog procesa, obavijest da je Dalekovod odabran kao najpovoljniji ponuđivač prema kriterijima natječaja za izgradnju novog 400 kV dalekovoda na dionici Skogssäter – Kilanda u okolici Göteborga.

Kako se ističe u priopćenju iz Dalekovoda, realizacija projekta vrijednog više od 40 milijuna eura uključuje demontažu postojećeg i izgradnju novog 400 kV voda. Planirano je da će radovi početi u svibnju 2024. i trajati do početka 2027. godine.

Cijena dionice Dalekovoda na Zagrebačkoj burzi oko 13:00 sati porasla je za 0,92 posto, na 2,2 eura, prenosi Hina.

Dalekovod d.d. pruža usluge inženjeringa, proizvodnje i izgradnje, a obavljao je radove u više od 80 zemalja diljem svijeta, naveli su na svojoj stranici.

Tvrtka je ovog tjedna objavila i da je Nadzorni odbor Dalekovoda imenovao novu Upravu Društva koje će kompaniju voditi u četverogodišnjem mandatu koji počinje 1. travnja 2024.

“Za predsjednika Uprave imenovan je Eugen Paić-Karega, a na novi mandat imenovan je i dosadašnji član Uprave Tvrtko Zlopaša. Dosadašnjem predsjedniku Uprave Tomislavu Rosandiću mandat istječe 31. ožujka 2024.”, naveli su iz Dalekovoda.

Dalekovod, d.d.

Ulica Marijana Čavića 4, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
102.180.480,85 (2022)
Broj zaposlenih:
732 (2022)

6 Odgovora

  1. U svijetu je normalno sklapanje takvih poslova na svakodnevnoj bazi ali mi smo mala ekonomija pa to završava i na portalima

  2. Velika su ulaganja u elektroindustriju a Hrvatska ima jako dobre tvrtke i proizvode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari